NORA TAPPER 2007

03.03.2007 - 26.03.2007

Kuvanveistäjä Nora Tapper (s. 1961) esittelee Forum Boxissa neljä teosta vuosilta 2005 ja 2006.

Tapperin veistosten aiheita ovat huoneiden ja tilojen herättämät tunnelmat, niissä koetut hetket ja tilanteet. Veistokset eivät ole pyrkimyksiä rakentaa uudelleen alkuperäinen tila ja siihen liittyvä kokemus, vaan ne ovat kokemusten veistettyjä muistoja. Aiheena on ullakolla lämpimänä kesäpäivänä ikkunasta virtaavassa valossa leijunut pöly, tai saman tilan kattoparrujen napsahtelu talvipakkasella ja ikkunan jääkukkien läpi avautunut tähtitaivas.

Erityisesti muistot valosta muovaavat Nora Tapperin teoksia. Veistoksissa on muistumia seinälaudoituksen läpi siivilöityneestä keskikesän tulenhehkuisen ilta-auringon säteistä, sekä muistikuvia valon heijastuksista maisemassa, vedessä.

Nämä hauraat ja nyt jo kadonneet kokemukset Tapper on rakentanut ja veistänyt työhuoneellaan veistoksiksi materiaaleinaan sahattu kuusi- ja leppälauta, maalattu kovalevy ja tervapaperi. Kontrasti aiheen aineettomuuden ja karujen materiaalien välillä on tehokas. Valmis teos on toisinaan saanut huonetta muistuttavan muodon, johon katsoja voi astua sisään.