KIRSI JOKELAINEN

02.02.2007 - 25.02.2009

makaroonia ja sirkushuveja – Kirsi Jokelaisen maalauksia


Tätä näyttelyä tehdessäni olen miettinyt tyytyväisyyttä ja onnellisuutta sekä sitä, mikä antaa meille mielihyvän tunteita.

Olen huomannut, että elämän muuttuessa raskaammaksi ajatukset pyörivät paljon sellaisten asioiden parissa, mitkä voisivat hyvittää kokemiamme vääryyksiä ja antamiamme uhrauksia. Ja ikävä kyllä, että hyvin usein mieli tyyntyy mahan tultua täydeksi ja vielä paremmin, jos on saanut syödäkseen jotain todella hyvää ja erikoistakin ja kallista – nälän ja huvin tarpeet ovat yhdellä kertaa tyydytetyt. Ostaminen ylipäätään sekä uusien tavaroiden saaminen helpottaa ahdistunutta mieltä, yhteiskuntamme toimii hyvin, ihmiset haluavat ostaa ja kauppa käy. Olen ottanut paikkani maailmassa.

Toki myös vähemmän kaupalliset asiatkin tekevät tyytyväisiksi, luonto ja maisema rauhoittavat sekä toiset ihmiset, yhdessäolo. On saatava tulla oikeudenmukaisesti ja hyvin kohdelluksi. Mutta arjen keskellä on saatava juhlaakin. On saatava olla tyytyväinen. Ja arkemme on aina se läheisin, tärkein. On halu elää hyvää elämää.

Nämä ajatukset ovat siirtyneet maalauksiini. Niin kuin aina, on tehtävä työtä siitä, missä elää ja oppia olemaan elämässään onnellinen.

Helsingissä, 15.1.2007

Kirsi Jokelainen