TUULI-ANNA VIITANEN / PERMANTO

07.05.2010 - 30.05.2010

 

Miten se mikä on, on?

Piirustuksissani ja maalauksissani käsittelemäni aiheet ovat klassisia: Muotokuva, interiööri, asetelma, maisema. Aiheet kumpuavat näkemästäni jokapäiväisestä, mistä tahansa. Ihmishahmoja kuvatessani kasvot on peitetty, piilotettu. Maisema on samaan aikaan lähellä ja kaukana. Interiöörin osat ovat möhkäleitä, jotka nousevat tyhjyydestä.

 

Forum Boxiin olen tehnyt kokonaisuuden, joka polveilee kahden maailman välillä:

Unen ja maalauksen läpi arkipäiväinen muuntuu monumentaaliseksi. Tämä ei ole päämääräni, vaan kielen ominaisuus, joka on kehittynyt tarpeesta antaa mykkyydelle ääni. Kuitenkaan tavoittelemani asia ei ole pelkästään itseilmaisu, vaan myös sen toteaminen että todellisuuksissa on yhtymäkohtia ja näkymättömyyttä -sisäänvetäytymiä, jotka teos voi pakottaa esiin. Enemmän kuin maalauksiksi tai piirustuksiksi koen tekemäni työt painaumiksi, kasautumiksi tai varjoiksi - jonain, joka on tullut halusta (haluta peittää, kaivaa ja hinkata, raaputtaa, pestä) jättää jälki.

 

Teoksiani on nähtävillä myös Kuvataideakatemian kevätnäyttelyssä 12.5 - 6.6.2010 osoitteessa Kaikukatu 4 00530 Helsinki. Info: www.kuvankevät.fi

 

Kiitos: Uudenmaan taidetoimikunta

-Tuuli-Anna Viitanen