PAAVO PAUNU

10.09.2010 - 03.10.2010

Maalauksia, veistoksia ja
installaatioita


Forum Boxissa on esillä kaksi suurta maalausta, pienempiä maalauksia, veistoksia ja installaatio. Veistokset on toteutettu sekatekniikalla. Ne ovat värillisiä, maalauksen kaltaisia. Kolmiulotteinen muoto antaa lisää mahdollisuuksia tutkia maalauksen monimutkaista suhdetta illuusioon, pintaan, väriin ja esineellisyyteen.

Suuri keltainen maalaus jakautuu neljään vapaasti ylhäältä alas laskeutuvaan kankaaseen. Maalauksessa on tapahtumia, figuureja ja kirjoitusta. Tapahtumien perusajatus on leijuminen, irrallaan olo.

Installaatio on valon läpäisemä maisema. Siinä on pieniä läpinäkyviä laatikoita, joiden sisällä on tapahtumia jotka viittaavat suureen keltaiseen maalaukseen. Laatikoissa on ihmisiä kahdessa eri mittakaavassa. Kolmannen tason muodostaa katsoja, jonka suuri koko korostuu näiden tapahtumien edessä.

Käytän teoksissani erilaisia mittakaavoja, jotka häivyttävät teosten ja katsojan maailman erillisyyttä. Ihmiset ovat välillä aivan pieniä - tuskin erotettavissa ja välillä suuria. Katsojan liikkuessa Forum Boxin tilassa nämä mittakaavat muuntuvat jatkuvasti. Kokoero muuttaa asioiden perspektiiviä. Kun katsojasta tulee jättiläinen, miten hän maailmaa silloin katselee?

 Paavo Paunu

 

Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 3.10 klo. 14. Tervetuloa!

 

 


Seuraava näyttely: 8.10. - 31.10.2010 Johannes Kangas