ELIDA RUNESON, KIMMO KUMELA, REIJA PALO-OJA

04.06.2011 - 01.07.2011

 

ELIDA RUNESON / PERMANTO

KIMMO KUMELA / MONTTU

REIJA PALO-OJA / PARVI

4.6 - 1.7.2011

 

Elida Runeson/ Permanto

 

Elida Runeson valmistui vuonna 2008 Kuvataideakatemiasta, Helsingistä. Runesonin maalauksissa on nähtävissä poeettinen ilmaisutapa. Hänen muotokielensä on eläväistä ja runsasta. Teoksiinsa taiteilija luo sisäisiä maailmoja ja tunnetiloja, joihin katsoja voi kulkea taiteilijan johdattamana.

Runesonin maalaukset ulottuvat pienistä maalauksista suuriin piirroksiin ja piirrosinstallaatioihin.  Forum Boxiin Runeson asettaa näytille maalauksiaan. Viime vuosina taiteilijan näyttelyitä on nähty mm.  Malmön Cirkulationscentralenissa, Helsingin Kaiku -galleriassa, Tampereen Taidesalonki Husassa, Strasbourgin Centre Europeen d´ Actions Artitiques Contemporainessa ja viimeisin Rådhusgalleriet i Oslo:ssa, jossa taiteilija työskenteli vuoden taiteilijaresidenssissä.

Näyttelyä ovat tukeneet Svenska Kulturfonden ja Norsk-finsk kulturfond.

 

Kimmo Kumela/ Monttu 

Viimeaikaisissa teoksissa Kumela on keskittynyt metsän kuvaamiseen. Hänen kuvastossaan maailman tapahtumat yhdistyvät taiteilijan henkilökohtaiseen historiaan ja muodostavat yhdessä tulkinnoiltaan useaan suuntaan avautuvan teoskokonaisuuden.

Kumela työskentelee pääasiassa piirroksen, mutta myös maalauksen, valokuvan ja kollaasin keinoin. Materiaaleina teoksissa on usein sanomalehtiä, tekstejä ja löydettyjä valokuvia, jotka taiteilija muokkaa omakseen. Forum Boxin Monttu-näyttelytilassa on esillä sarja tussipiirroksia sekä eri tekniikoita yhdistävä teoskokonaisuus.

Näyttelyä ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätietoja taiteilijan kotisivulta http://kimmokumela.blogspot.com.

 

Reija Palo-oja/ Parvi 

Näissä uusissa Reija Palo-ojan maalauksissa maisema kulkee erillisissä tasoissa. Maisema näyttäytyy osittain tuttuna ja osittain vain viitteellisinä muotoina, maalauksellisina eleinä, läpikuultavina väreinä. Vaiheittain avautuvat virtaavat tilat johdattelevat katsojan tunnelmasta toiseen. Työskentelyssä Palo-ojaa on jo pitkään kiinnostanut kolmiulotteisen tilan ja kuvapinnan välinen suhde. Uusissa teoksissa kuva-aiheiden väliin jäävä tyhjä tila onkin saanut uudenlaisen korostuneen roolin. 

Konkreettisesti maalauksien maisemat ovat rakentuneet useista ohuista maalikerroksista. Edessä olevien siluettimaisten kuvapintaa halkovien puiden ja oksistojen läpi kuultaa kaukainen näkymä. Maisema on yhtäällä vahvasti läsnä ja toisaalla aineeton ja ilmava. Teokset ovat jatkoa sarjoille Polku / kaunis maa ja Polku / jos olisit varjoton. 

Näyttelyä ovat tukeneet Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto, Varsinais-Suomen taidetoimikunta ja Valtion Kuvataidetoimikunta

 

Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 19.6 klo 14.00. Tervetuloa!

 

Seuraava näyttely: 8.7 - 31.7.2011 . Anni Henriksson, Santtu Koivu, Elisa Lientola, Atte Uotila