SINI PELKKI: CHANNEL

22.08.2011 - 04.09.2011

AV-ARKKI ESITTÄÄ: KUUKAUDEN KLASSIKKO/ AV-ARKKI PRESENTS: CLASSIC OF THE MONTH

SINI PELKKI
CHANNEL
35mm diakuva/DV Kesto: 2min. 45s.
Vuosi: 2011
Äänetön
Channel käsittelee valokuvan rajoja ja reunoja sekä käsitteellisesti että konkreettisesti. Teos alkaa ja päättyy kuvan vasempaan reunaan, käyden läpi kuvan fyysiset raamit. Teoksen lähtökohtana ja raakamateriaalina on 1940-luvulta peräisin oleva diakuva josta itse kuva aihe on lähes haalistunut pois ja etualalle nousevat filmipositiivin naarmut, kulumat ja roskat.

 

Sini Pelkki (s. 1978 Helsinki) työskentelee valokuvan ja liikkuvan kuvan parissa. Hän on valmistunut Chelsea College of Art & Design- yliopistosta kuvataiteen kandidaatiksi ja Kuvataideakatemiasta Tila-aikataiteen laitokselta kuvataiteen maisteriksi. Hän on työskennellyt NIFCAn residenssissä Färsaarilla, Wienin MuseumsQuartier'ssä, Tukholmassa Centrum för fotografin ja Valokuvagalleria Hippolyten stipendiaattina sekä Pariisin Cité Internationale des Arts-residensissä.
Pelkin teoksia on viimeksi ollut esillä Helsingissä Valokuvagalleria Hippolytessä, yksityisnäyttelyssä Echo for Two keväällä 2011. Parhaillaan hän viimeistelee uutta 16mm filmille kuvattua videoteosta Embarkation.
Hänen teoksiaan on Valtion taidekokoelmassa, Suomen Tukholman instituutin, Suomen taideyhdistyksen sekä Kuvataideakatemian kokoelmissa.

www.sinipelkki.net