FORUM BOXIN TAITEILIJOITA FLOW-FESTIVAALILLA

11.08.2017 - 13.08.2017

Flow Festival yhdistää voimansa Galleria Forum Boxin kanssa, ja yhteistyö tuo elokuun hämärtyviin iltoihin Pasi Rauhalan, Timo Wrightin ja Juhana Moisanderin video- ja animaatioteokset, jotka projisoidaan valtavan kokoisina Flow-festivaalialueen jylhien teollisuusrakennusten seiniin ja sisätiloihin. Videoinstallaatioiden näyttävä toteutus onnistuu yhteistyössä Bright Finlandin ja heidän edustamiensa Barco-videoprojektorien kanssa. Taiteilijoiden teokset suunnitellaan ja tehdään tilaustöinä Flow Festivalia varten, ja ne hyödyntävät festivaalialueen ainutlaatuisia rakennuksia ja historiaa. Flow esittelee tänä vuonna vähemmän yksittäisiä teoksia, mutta tekee festivaalille valitut taideteokset suurempina ja näyttävämpinä kuin aiemmin. Kaikki yhteistyössä mukanaolevat kolme taitelijaa ovat osuuskunta Forum Boxin jäsentaiteilijoita.

Pasi Rauhala on mediataiteilija, joka käsittelee taiteessaan mm. identiteettiä, ihmisenä olemista ja omaa paikkaa maailmassa. Rauhalan teokset ovat tilallisia ja syntyvät usein katsojan läsnäolosta erilaisin sensorein ja nykyteknologiaa hyödyntäen. Viime aikoina hänen taiteensa materiaaleina ovat olleet 3D, video, valokuva, installaatio ja performanssi. Flow'hun Pasi Rauhala tuo uuden Wires videoteoksensa, joka projisoidaan näyttävästi Suvilahden Voimalan sisäaulaan. Taiteilijan toinen teos on festivaalia varten tehty uniikki animaatioprojisointi Wormhole, joka heijastuu valtavana voimalaitoksen ulkoseinään.

Timo Wright on Helsingissä asuva ja työskentelevä mediataiteilija. Hän on valmistunut Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2012. Wright on osallistunut aktiivisesti näyttelyihin Suomessa ja kansainvälisesti, ja hänen elokuviaan on esitetty yli 30 eri festivaalilla kansainvälisesti. Flow Festivalilla nähdään taiteilijan kokeellinen dokumenttielokuva kaupungista. Tokiossa kuvattu elokuva risteilee kaupungin eri verkkojen ja kerrosten välillä.

Juhana Moisanderin teokset ovat pääsääntöisesti installaatioita, joissa yhdistyvät liikkuva kuva projisoituna, ääni ja objektit. Teokset rakentuvat hahmojen ja elementtien välisestä jännitteestä ja asemoinnista annetussa tilassa. Juhana Moisander on valmistunut kuvataiteiden maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta, ja hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä koti- ja ulkomailla. Flow'ssa Moisanderin videoteos History heijastaa historian kummitukset ihmettelemään nykypäivän festarivieraita.

Flow-festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 11.-13.8.2017
Lisätietoja festivaalista löytyy täältä.

Lisätiedot Forum Boxin Flow-teoksista ja taiteilijoista:
Vastaava tuottaja Emmi Kattelus (emmi.kattelus@gmail.com)


http://taiteilijalehti.fi/kolme-mediataiteilijaa-kertoo-millaista-on-tyoskennella-flow-festivaaleilla/

http://taiteilijalehti.fi/kuvataide-tulee-tana-vuonna-flow-kavijan-silmille/

https://frame-finland.fi/2017/08/11/flowssa-taide-antaa-tilaisuuden-hengahtaa/

 

Finnish Art Agency haastatteli Forum Boxin toiminnanjohtajaa Flow yhteistyöstä

Alina Mänttäri-Buttlerin haastattelu Yle Radio Suomessa

Pasi Rauhalan haastattelu Basso TV:ssä