FORUM BOX HABITARE-MESSUILLA 2017

13.09.2017 - 17.09.2017

Osallistumme Habitare -messujen Signature -näyttelyyn yhteistyökumppaninamme ALA Arkkitehdit, josta arkkitehti Samuli Woolston toimii osuutemme kuraattorina. Signaturessa nähdään teokset Forum Boxin jäsentaiteilijoilta Arto Korhoselta ja Ilona Valkoselta.

 

Arto Korhonen

Kuvataiteilija Arto Korhonen (s.1963) tallentaa urbaaneita ilmiöitä ja arkipäivän installaatioita suurille akvarelliarkeille. Hänen teoksensa tarjoavat tilallisia ja humaaneja näkökulmia ympäristöön ja elämään. Yllättävästi hän itse luonnehtii yhdeksi lähtökohdakseen minimalismin. Korhosen teoksia on mm. valtion, Wihurin säätiön ja Sara Hildènin taidemuseon kokoelmissa.

 

Ilona Valkonen

Maalarina Ilona Valkonen (s.1980) on samanaikaisesti kiinnostunut käyttämään hyvin perinteisiä materiaaleja ja toisaalta laajentamaan maalaukseksi miellettävien ilmiöiden kenttää ja esittämistapoja. Hänellä on analyyttinen tutkimusote joka rinnastaa menneisyyttä tulevaan. Maalauksen lisäksi Valkonen työskentelee kollegiaalisen kuratoinnin ja kansainvälisestikin kiertäneen performanssikonseptin parissa. Hänen teoksiaan on mm. EMO-säätiön, Aineen taidemuseon ja HAMin kokoelmissa.

 

ALA Arkkitehdit

ALA (p.2005) on helsinkiläinen 40 hengen arkkitehtitoimisto, joka keskittyy julkisten rakennusten, haastavien peruskorjauskohteiden ja terminaalirakennusten suunnitteluun. Suunnitelmissamme analyyttinen yhdistyy intuitiiviseen, käytännöllinen ylelliseen ja rationaalinen tunteelliseen. Parhaillaan toimisto suunnittelee mm. Helsingin keskustakirjastoa, Länsimetron jatkeen asemia ja Helsinki-Vantaan lentokentän uutta päärakennusta.