AARNE JäMSä - LENTäVäT KATTOTIILET

04.08.2017 - 27.08.2017


Elokuussa esillä Aarne Jämsän yksityisnäyttely - Lentävät kattotiilet.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 3.8. klo 17-19!Olen piirtänyt ajatuskuplia, joissa hikiset lakanat tekevät kuvioita, jotka naurattavat ja hirvittävät. Voit ottaa hameenhelmat syliisi ja painaa niihin kasvosi. Tunnet vain tuoksun ja suljettujen silmien takaa sen paineen, joka repii ja raastaa nukkuvan eteen kiertäviä avaruussumuja, noita naurettavia barokkiriekaleita. Piirustuksen tyttö puhaltaa aina vaan, kuin Ilmatieteen laitoksella: uusia tuulia ja sateita sateiden perään. Yöllä tuulee ja päivällä. Niinpä on paras pitää kiinni lentävästä kattotiilestä.

Näyttelyn alumiiniveistoksissa ja reliefeissä metalli on hullunraivoa. Sulana se tappaa ja polttaa. Jäähtyneenä siitä saa naarmuja ja viiltoja käsiin. Metallilla on oma tahto, se haluaa takaisin maahan, pois, pimeyteen. Metalli sijoittuu seiniin, lattian alle piiloon putkiksi ja johdoiksi. Varmasti se päätyy romuttamoon, koska sitä se haluaa. Joskus, salaman nopeasti, saatat välähdyksessä nähdä Metallin kasvot: oliko se hymy - todella pelottavaa. Ihminen on vaan vettä tässä löylykauhassa..

Kuvasarjan piirustuksissa Rakastavaisten salaisuudet eivät paljastu. Nehän ovat kuin yksi möykky, nenää ja varvasta, sormea ja kullia. Tukka on sekaisin ja yhteisessä takussa. Toinen syö toisen. On mustelmia pitkin kehoa. Viivat ovat ohuita eivätkä juurikaan mahdu väliin - vaikuttavat ruoskaniskuilta. Rakastavaiset pakahtuvat onnesta, koska ovat yhdessä päättäneet painia, ilman sääntöjä, loppuun saakka.