PINK TWINS

05.12.2008 - 05.01.2009

Pink Twins, Juha Vehviläinen (s. 1978) ja Vesa Vehviläinen (s. 1974),ovat suomalaisen mediataiteen ja elektronisen musiikin apostoleja,joiden teoksia on esitetty lukuisissa näyttelyissä ja kansainvälisillä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Pink Twins on järjestänyt live- esityksiä vuodesta 1998. Tänä vuonna Pink Twins on ollut esillä mm. New Yorkin P.S.1/MoMA:ssa järjestetyssä Arctic Hysteria-näyttelyssä sekä kiertueella Argentiinassa.

Pink Twinsin audiovisuaalisista teoksista erottuu useita jatkuvia teemoja, jotka kietoutuvat toisiinsa: kaaoksen hahmotus, ihminen ja ympäristö, ihmisen havainnon rajat sekä kuva- ja ääniaineiston kierrätys. Luomalla täysin omanlaisensa kuva- ja äänikerronnan kielen Pink Twins kehittää vaihtoehtoja kaupallisten tekijöiden alaisuuteen pakotetulle mediakuvastolle.

Forum Boxin yksityisnäyttelyssä Pink Twins esittää sarjan uusia videoteoksia. Teokset liikkuvat maalaustaiteen perinteestä musiikkitelevision kiihdytettyihin todellisuuksiin. Näyttelyn teokset kuljettavat katsojan erilaisiin tilarakenteisiin: yhtäältä kookkaiden, liian suurten hallien, aulojen ja estradien maailmaan ja toisaalta tyhjään, abstraktiin vankilabluesin säestämään huonetilaan. Forum Boxin näyttelytilassa teokset synnyttävät oman kuvallisen ja äänellisen kollaasinsa.


Lisätietoa: Vesa Vehviläinen
050-5521 202
info@pinktwins.com
http://www.pinktwins.com