PETRA INNANEN

09.05.2008 - 01.06.2008

Petra Innanen: Evil Boys ja pari muuta juttua


Näyttelyni Evil Boys ja pari muuta juttua koostuu maalauksista ja animaatioista. Teokset kertovat rooleista, katseen kohteena olemisesta ja katsomisesta, mutta myös ennakkoluuloista ja niiden kohtaamisesta. Ne kuvaavat pääasiassa miehiä ja ovat eräänlaisia henkilökuvia. Lähtökohtana on ollut henkilö/henkilöt, heidän elämänsä, toiveensa ja pelkonsa. Mallit on kuvattu heidän omassa ympäristössään, kotona, lavalla, juhlimassa jne. En suunnittele valmiiksi kaikkia kuvan elementtejä, vaan ne tulevat sinne kuin itsestään kertomaan omaa tarinaansa henkilöstä sitä mukaa kuin työ valmistuu. Maalauksiin hiipii varjoja muista maailmoista…

Näyttelyni taustana ovat moninaiset, eri kulttuureista ja populaarikulttuurista omaksumani vaikutteet: rock-musiikin visuaalisuus, kabareen, sirkuksen, vanhojen b- ja kauhuelokuvien sekä kummitustarinoiden maailma, värikkyys, tatuoidut ihmiset, friikit, monsterit, yleisön voimakkaat reaktiot sekä tietty vaarallisuus ja syntisyys.

Maalausten maailma jatkuu näyttelyssä esillä olevissa animaatioissa, joissa perhosenkeräilijä vaanii seuraavaa uhriaan ja kuun lumous villitsee.

Petra Innanen