REIJO KäRKKäINEN, MIKKO KALLIO, ARTO NURRO

11.04.2008 - 04.05.2008

Samanhenkistä taidettamme yhdistää alitajuisen piirtäminen, elämän karumman puolen tutkiminen ja huumori. Taiteellinen yhteistyömme alkoi vuonna 1999 Helsingissä. Olemme pitäneet siitä lähtien yhteyttä, kommentoineet toistemme töitä, tukeneet toisiamme taiteessa ja elämässä. Pidimme ensimmäisen yhteisen näyttelymme Tampereella Taidekeskus Mältinrannassa vuonna 2005. Kokeilimme myös yhteispiirustusta. Saimme näyttelystä rohkaisevaa palautetta, joten tämän näyttelyn siemen alkoi itää jo tuolloin. Työ-menetelmistämme meitä yhdistää piirtäminen.

Mikko Kallio
Työskentelen kollaasin keinoin; yhdistän maalausta, piirtämistä ja pieniä esineitä sekä muita materiaaleja kuten kiveä, puuta ja muovia. Ajallisesti pitkän työstön aikana teoksiin kerrostuu vaikutteita, jotka suodattuvat arjesta, lasteni ja perheen elämästä, työn aikana kuuntelemastani musiikista ja median kautta välittyvistä maailman tapahtumista. Näyttelyn 56 x 76 cm kokoiset kollaasit olen aloittanut residensseissä Italiassa ja Espanjassa 2007 ja jatkanut työhuoneellani Tampereen Epilässä. Toinen kokonaisuus on neljämetrinen, paikoin reliefimäinen kollaasi, joka antaa arvon pienille ihmishahmoille ja läheltä katsottaville yksityiskohdille. Seuraava yksityisnäyttelyni tulee Helsinkiin tm-galleriaan joulukuussa 2008.

Reijo Kärkkäinen
Tutkin töissäni piirtämisen ja maalaamisen, sekä tekstin ja kuvan rajankäyntiä ja keskinäistä vuorovaikutusta. Näyttelyt ovat koosteita, joissa eri tekniikoin toteutetut työt eri ajoilta ovat toimineet vuorovaikutuksessa keskenään. Rinnastukset tarjoavat yhtymäkohtia ja vastakkaisuuksia, mistä syntyy liikettä. Sarjakuviani on parhaillaan esillä Ranskassa Aix-en-Provencessa ja touko-kesäkuussa myös Amiensissa osana 100% Finlande –kulttuurikevättä, mikä on suurin ulkomailla koskaan järjestetty suomalaisen nykysarjakuvan näyttely. Le Dernier Cri -kustantamo julkistaa Aix-en-Provencen näyttelyn yhteydessä uusimman kirjani ”Robocop of the pissfactory visits kungfubingo”. http://www.derniercrinews.blogspot.com http://www.lederniercri.org

Arto Nurro
Teen piirustuksia tussi-, vesiväri- ja kynätekniikoin sekä kollaasia apuna käyttäen. Töitteni kuvamaailma syntyy ohjatun automatismin ja puhelinmuistiopiirtämisen kautta. Piirustusteni teema on ihmisen läsnäolo maailmassa piirtäen ajateltuna. Näyttelyssä esitän pienempiä vitriinikehystettyjä töitä, sekä isompia 140 x 190 senttimetrisiä töitä.