TIMO WRIGHT: A FEAST WITH KING MIDAS

08.08.2014 - 31.08.2014

TIMO WRIGHT | FINLAND | 3:45MIN | 2014

 

A Feast with King Midas on kokeellinen lyhytelokuva, joka käsittelee kuolevaisuutta, luonnon liikakäyttöä ja ihmisten pöyhkeyttä.
Teos on uudenlainen tulkinta Vanitas-aiheesta, ihmisten kuolevaisuuden kuvauksesta. Siististi mutta eleettömästi pukeutunut mies istuu pöydän äärellä kohti katsojaa.
Pöytä on kukkuroillaan ruokaa – kokonaisia kalkkunoita, vadillisia hedelmiä, lautasittain vihanneksia, lihoja, kaloja, leivoksia. Miehen edessä on tyhjä lautanen. Mies istuu ja katsoo kohti kameraa. Ruoka hänen ympärillään rupeaa mätänemään ja tuhoutumaan.
Ensin tulevat kärpäset, sitten toukat. Kosteat ruuat mädäntyvät, kuivat homehtuvat. Lopulta ruoka muuttuu iljettäväksi sotkuksi. Mies istuu edelleen ilmeettömänä.
Teos kuvastaa ihmisen tarvetta haalia itselleen kaikki, vaikka kaikki tarvittava hänellä jo on.
Emme näe sitä, mitä edessämme on, mitä oikeasti tarvitsemme, sitä mikä on tärkeää. Teoksen mies on kuin kuningas Midas, hänellä on kaikki mutta hän ei pysty siitä nauttimaan.
Nöyryyden puute tekee hänestä, kuten meistäkin, sokean.

Director: Timo Wright
Cinematographer: Timo Wright
Editor: Timo Wright
Assistant: Nina Wilenius
Actor: Peter Kanerva
Food Stylist: Lilli Munck
Post-Production: Juha Mattila
Music Composition, Piano & Organ: Katri Onnela
Recording & Sound Mixing: Taneli Bruun
Graphic Design: Matti Tuominen

 

 Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle ja ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen AV-ARKIN kanssa. Yhteistyössä AV-arkin kanssa kuratoimme puoleksi vuodeksi eteenpäin uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

http://www.av-arkki.fi/fi/mediaboxi/