NINA LASSILA: DID VAN GOGH GET LAID BECAUSE OF HIS PAINTINGS? (2016)

27.10.2017 - 19.11.2017


Did Van Gogh get laid because of his paintings?

HD video  05.45min  2016

A semi critical and humorous review on the showing and hanging of Art. Do we make artworks to impress or for what reason? 
What is the purpose of art again?
 To impress sexual mates or to gain fame and richness? Could art be as sexy as muscles, power and money?
 Or could the artist actually be a respected figure in society?
Thank you to: Robert Quint, Pascal Courselles, Benoit Piret and EXIT 11 Gallery


Saiko Van Gogh seksiä maalausten takia?
HD video  06.45min  2016

Semi kriittinen ja humoristinen keskustelu taiteen ripustamisesta ja näyttämisestä. Teemmekö taidetta koska haluamme tehdä vaikutuksen tai miksi? Mikä olikaan taas taiteen merkitys? Seksikumppaneiden vaikuttamiseen tai rikkaaksi ja kuuluisaksi tulemisen takiako? Voisiko taide olla yhtä seksikästä kuin lihakset, raha ja valta?
Tai voisiko taiteilija oikeasti olla arvostettu henkilö yhteiskunnassa?

--


Kuvataiteilija Nina Lassila syntyi Helsingissä vuonna 1974. Vuoden 2000 jälkeen hän on asunut Göteborgissa, Berliinissä ja Belgiassa. Nina Lassilan teokset ovat usein video-, teksti- ja performanssipohjaisia. Hän käsittelee monissa teoksissaan identiteettiin, sukupuoleen ja normikäsitteisiin liittyviä asioita. Häntä kiinnostavat myös yhteiskunnalliset, yliluonnolliset ja poliittiset asiat.

Lassila on osallistunut ryhmänäyttelyihin ja festivaaleihin kansainvälisesti mm. The Istanbul Biennial, Rencontres Internationals Paris / Berlin / Madrid, SHE DEVIL V Macro Museum Rome, XV Art Fair Mänttä , Reykjavik Arts Festival, Kassel Documentary & Video art festival, Reality Check TSSK Trondheim , LOOP Barcelona, Une Chambre á soi at Gallery Christophe Gaillard in Paris, Whitechapel Gallery London, Bristol Biennial UK, Arctic Heat Film Festival Jyväskylä, Tampere Film Festival, POPPOSITIONS Art Fair Brussels.

Opinnot: Swedish Polytechnics FIN 1994-1997, School of Photography & film Gothenburg SE 2000-2002, Valand School of Fine Arts (MFA) 2004-2006, Guest at ENSAD Paris 2009.

http://www.ninalassila.com

--

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle ja ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen AV-ARKIN kanssa. Yhteistyössä AV-arkin kanssa kuratoimme puoleksi vuodeksi eteenpäin uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.
http://www.av-arkki.fi/fi/mediaboxi/