JOHANNA LECKLIN: KIELI ON AVAIN KAIKKEEN / SPRåKET äR NYCKELN TILL ALLT / LANGUAGE IS THE KEY TO EVERYTHING (2012)

24.11.2017 - 17.12.2017

 

Teos perustuu ruotsinsuomalaisten haastatteluihin. Nuori mies esittää suomalaistaustaista miestä, joka puhuu ruotsia ja vanha nainen esittää ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajaa. He käsittelevät kieli- ja kulttuuri-identiteettiä.

Kesto: 13:06 min

 

Johanna Lecklin (s. 1972) on valmistunut Helsingin yliopistosta 2008 ja Kuvataideakatemiasta 2003 sekä opiskellut UCL:n Slade School of Fine Artissa Lontoossa. Lecklin tekee videoita, valokuvia ja liikkuvan kuvan installaatioita, jotka perustuvat dokumenttiin, narratiivisuuteen ja performatiivisuuteen. Lecklinin teoksia on esitetty useissa näyttelyissä ja festivaaleilla sekä kotimaassa että ulkomailla, kuten Liverpool Biennaalin City States -näyttelyssä (2010) ja Kiasman kokoelmanäyttelyssä Järjestetty juttu (2010).

 

http://www.johannalecklin.com

 

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle ja ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen AV-ARKIN kanssa. Yhteistyössä AV-arkin kanssa kuratoimme puoleksi vuodeksi eteenpäin uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.
http://www.av-arkki.fi/fi/mediaboxi/