ELENA NÄSÄNEN: HUMAHDUS / WHOOSH (2016)

06.01.2017 - 29.01.2017

HD video 2016. Kesto 7.50

Käsikirjoitus, ohjaus, leikkaus ja tuotanto: Elena Näsänen
Pääosassa: Sonja Sassi
Kuvaus: Jussi Eerola
Äänisuunnittelu: Anne Tolkkinen

 

 

Elena Näsäsen lyhytelokuva Humahdus kertoo kasvamisesta, pelkojen voittamisesta ja sitä kautta oman itsen löytymisestä. "Elokuvaa käsikirjoittaessani mietin kuinka nuorena koetut pienet, yksittäiset hetket voivat kasvaa oivalluksiksi, jotka heijastuvat myöhempiin elämän valintoihin." sanoo Näsänen.

 

Elokuvassa lukiolaistyttö saa tarpeekseen vanhassa puutarhassa pidetystä piirustustunnista ja häipyy tutkimaan puutarhan laidalla olevaa synkkää kansallisromanttista huvilaa myrskyn lähestyessä.

 

Suomalainen kulttuurimaisema on miestaiteilijoiden luoma, myös arkkitehtuuri koetaan usein miehisenä taiteen alana. Kauhuelokuvassa naisen rooli on usein uhrin rooli. Humahduksen päähenkilö, nuori nainen murtaa nämä ennakko-odotukset ottamalla tilan haltuun.

 

Elokuva on kuvattu Hvitträskissä, arkkitehtien Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen suunnittelemassa upeassa kansallisromanttisessa huvilassa ja sen puutarhassa. Kirkkonummella sijaitseva 1900 -luvun alussa valmistunut huvila on nykyään avoinna yleisölle museona.

 

Elokuvaa ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, VISEK, AVEK / Tuuli Penttinen-Lampisuo.
Yhteistyössä Yle / Sari Volanen

 

www.av-arkki.fi/en/artists/elena-nasanen_en/

 

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle ja ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen AV-ARKIN kanssa. Yhteistyössä AV-arkin kanssa kuratoimme puoleksi vuodeksi eteenpäin uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.
http://www.av-arkki.fi/fi/mediaboxi/