HEIDI KILPELäINEN: ENGLANNIN RUUSU JA KULTAISET MUSTIKAT (2017)

28.04.2017 - 21.05.2017

 

Englannin Ruusu ja Kultaiset Mustikat /  English Rose and The Golden Blueberries (2017)

Brexit-äänestyksen seurauksena Lontoo kotipaikkana tulee kyseenalaistetuksi. Vuosikymmenien jälkeen tulevaisuus tuntuu epävarmalta, muutenkin epävarmassa maailmantilanteessa. Äänestystuloksen aiheuttamat tunteet ja ajatukset ovat monimutkaisia ja pelonsekaisia. Gattaca scifi-elokuvan inspiroima HK119 'In - Valid' -hahmo (2003) vierailee videossa ilmaisten tunteitaan toisen luokan kansalaisuudesta; Hän jumittuu Maahan kun valitut pääsevät Mars-planeetalle.

 

Heidi Kilpeläinen asuu ja työskentelee Lontoossa. Hän valmistui taiteen maisteriksi Central St Martins -taidekoulusta 2004 ja on siitä lähtien tutkinut musiikin ja kuvataiteiden risteyskohtia sekoittamalla näitä kokonaistaideteoksiksi, joissa yhdistyy video-, installaatio- ja performanssitaide. Hänen teoksiensa lähtökohtana on usein ihmisen ja koneen välinen suhde sekä erilaiset yhteiskunnalliset ja globaalit ongelmat kuten epätasa-arvoisuus. Myös kollektiivisen muistin läpäisevät muinaiset, myyttiset muodot ovat keskeinen inspiraation lähde. Kilpeläisen töitä ovat esittäneet muun muassa Camden Arts Centre (Lontoo 2016), Beaconsfield -galleria, (Lontoo 2016), Performa 07 (New York 2007), Nykytaiteen Museo Kiasma, (Helsinki 2005) ja New Contemporaries (UK 2004). Hän on myös julkaissut kolme albumia nimellä HK119 (One Little Indian Records, 2005-2013) ja esiintynyt ympäri maailmaa esimerkiksi Tate-galleriassa, Victoria & Albert -Museossa, ICA:ssa, Casa Da Musicassa, Secret Garden ja Body & Soul -festivaaleilla sekä Provinssirokissa ja Kiasmassa Suomessa.

 

http://www.heidikilpelainen.com

 

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle ja ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen AV-ARKIN kanssa. Yhteistyössä AV-arkin kanssa kuratoimme puoleksi vuodeksi eteenpäin uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.
http://www.av-arkki.fi/fi/mediaboxi/