HANNU KARJALAINEN: PUUTARHA / THE GARDEN (2017)

01.09.2017 - 24.09.2017

Hannu Karjalainen: Puutarha / The Garden
2017
16mm filmi skannattu HD videolle
Stereo
Pituus 6:23
Editio: 1/5


The Garden -elokuvassa nainen harhailee öisessä puistomaisemassa ja eksyy lumottuun puutarhaan. 16 mm filmille kuvattu teos on osa Karjalaisen viimeaikaista tuotantoa, jossa paneudutaan elokuvan (erityisesti analogiseen) materiaalisuuteen, pohdiskellen sitä kuinka liikkuvan kuvan tuottamisessa käytetyt teknologiat ja materiaalit ohjaavat ja värittävät tapoja joilla hahmotamme todellisuutta ja ympäristöämme.

 

---

 

Hannu Karjalainen on kansainvälisesti arvostettu suomalaistaiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi valokuvauksesta Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005. Hänen videoitaan, installaatioitaan ja elokuviaan on esitetty museoissa, gallerioissa ja festivaaleilla vuodesta 2003 lähtien, ja hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin ja elokuvanäytöksiin maailmanlaajuisesti mm. Oslossa, Zürichissä ja Berliinissä. Karjalainen valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2009.

 

http://www.hannukarjalainen.com/

 

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle ja ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen AV-ARKIN kanssa. Yhteistyössä AV-arkin kanssa kuratoimme puoleksi vuodeksi eteenpäin uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.
http://www.av-arkki.fi/fi/mediaboxi/