Open call 2020 on nyt sulkeutunut, kiitos hakemuksista! Hakijoille ilmoitetaan haun tuloksista sähköpostitse.

 

Forum Boxin näyttely- ja projektihaku / OPEN CALL

Hyvä taiteilija / kuraattori / nykytaiteen toimija,

haluatko hakea näyttelyaikaa, tilaa taideprojektille tai kuratoida suuremman kokonaisuuden Galleria Forum Boxiin? Olemme uudistamassa näyttelyohjelmaamme ja näyttelyidemme valintatapaa. Muutos koskee alkuvuonna 2018 toteuttavaa hakua, jossa jätetään näyttelyehdotuksia vuodelle 2020.

Uudistuksella pyritään avoimempaan ohjelmistosuunnitteluun sekä nykytaiteen moninaista ilmaisua mahdollistavaan toimintaan. Esitykselliset, tilalliset ja tapahtumalliset näyttelykonseptit ovat siis vuonna 2020 mahdollisia galleriassamme. Ehdotettavien näyttelyiden ja projektien kestot voivat vaihdella tarpeen mukaan päivästä useisiin viikkoihin, projektista riippuen.

Vuodesta 2020 näyttelykalenterimme rungon muodostaa toki edelleen avoimen haun kautta tulleet näyttelyt ja kuratoidut projektit. Pääosin näyttelyiden kestot ovat edelleen ripustuksineen neljä viikkoa, mutta ohjelman sekaan on luotu aukkoja myös lyhytkestoisimmille näyttelyille, tapahtumille ja projekteille. Ehdota siis rohkeasti projektiasi meille!

Näyttelytilan vuokra määräytyy tilan ja ajan mukaan.
Katso tarkemmat ohjeet hausta ALLA.

Vuoden 2020 ohjelmiston valinnasta ja kokonaiskoordinoinnista vastaa osuuskunnan jäsenistöstä koottu kuraattoriryhmä.

Olemme avoimia kaikenlaisille taiteellisille avauksille ja innostaville ideoille. Forum Box on paikka, jossa on mahdollista toteuttaa kokeilevia nykytaiteen projekteja taiteilijalähtöisesti ja taiteen ehdoilla. Jätäthän meille ehdotuksesi!

Huomaa, että näyttelyehdotukset tulee jättää 15.4.2018 mennessä.


Tulosta hakemuksesi etusivuksi Hakulomake tästä!

 

HAKUOHJEET

Taiteilijat / kuraattorit / työryhmät voivat hakea Forum Boxista näyttelyaikaa vapaamuotoisella
hakemuksella. Näyttelyhakemusten deadline on 15.4.2018.

Suomesta lähetettyjen hakemusten osalta riittää 15.4.2018 postileima. Ulkomailta lähetettävät hakemukset: hakemukset tulee lähettää niin ajoissa, että ne ovat perillä 15.4.2018.
Jos hakemus tuodaan suoraan galleriaan, niin sen pitää olla toimitettuna 15.4.2018 klo 16:00 mennessä. Emme käsittele myöhästyneitä hakemuksia.

Postita hakemuksesi:

FORUM BOX
PL 316
00181 Helsinki

Merkitse kirjekuoreen "OPEN CALL 2020"

Hakemusta tuodessasi huomaathan, että galleria on suljettu maanantaisin, eikä meillä ole postilaatikkoa tai postiluukkua. Hakemuksia voi toimittaa gallerian ollessa avoinna arkisin ti-pe klo 11-17 ja viikonloppuisin klo 12-16.

 

HAKEMUKSEN LIITTEET

- näyttely / projektisuunnitelma (max 2 x A4), josta käy ilmi aikatoivomus, tilan käyttösuunnitelma, mahdollinen näyttelyn tai projektin idea tai teema ja esille tulevat teokset. Hakemuksessa mainittava, mikäli tila aiotaan pimentää, esille tulee ääntä sisältäviä teoksia tai mikäli näyttelyyn tai projektiin liittyy muita erikoisjärjestelyjä vaativia seikkoja.
- taiteilijan/taiteilijaryhmän/kuraattorin ansioluettelo(t)
- teoskuvia väriprintteinä (huom! vaikka laittaisit liitteeksi usb-tikun tai CDn sinun
tulee lisätä portfolioon tulostettuja kuvia: mahdollisten teknisten ongelmien varalle)

Hakemukset tulee toimittaa portfoliomuodossa kansiossa (nimi päällä), ja kuvia mielellään noin 10 kpl tuoreimmasta tuotannosta. Portfolioon voi lisäksi liittää kuvia tai liikkuvaa kuvaa muistitikulla. Huom! Kerrothan tarkasti miten kuvat/video aukeaa ja millä ohjelmalla ne on tallennettu. (Kuvat mieluiten jpg/png-filenä). Huom: emme käsittele sähköpostilla lähetettyjä hakemuksia!

 

NÄYTTELYAJAT

Vaihtoehdot:
- 4 viikon näyttelyaika (jaossa enintään 10 kpl)
- 1-2 viikon näyttely- tai projektiaika
- myös muunlaisia aikatoiveita otetaan vastaan (nämä arvioidaan tapauskohtaisesti)

Perusnäyttelyaika ripustuksineen on neljä viikkoa. Vuodelle 2020 on mahdollista hakea myös yhden tai kahden viikon kestäville projektiluontoisille näyttelyille ja esityksille näyttelyaikaa. Myös nämä ajat ovat kokonaisaikoja ja sisältävät ripustuksen, näyttely- tai esitysajan, sekä purun.

Forum Boxin perimä näyttelytilan käyttökorvaus sisältää mm. tiedotuksen, markkinoinnin, näyttelyvalvonnan ja teosmyynnin. Vuokra ei sisällä mm. teosvakuutuksia, kuljetuksia eikä avajaistarjoilua. Forum Box perii teosmyynnistä 30% provision (+ alv 24%).

 

NÄYTTELYTILA

Haluatko koko Forum Boxin näyttelyllesi tai projektillesi vai vain yhden tiloista?
- Näyttelytilaa voi hakea:
- yhtenä 300 neliön kokonaisuutena yksityis- tai yhteis/ryhmänäyttelyyn, projektille tai esityksille
- yhtä tilaa gallerian kolmesta tilasta yksityisnäyttelylle, projektille tai esityksille

 

Galleriatila on nimetty kolmeksi eri näyttelyhuoneeksi, joihin Forum Boxin ohjelmaryhmä päätöksen mukaisesti voi valita kolme näyttelyä samanaikaisesti. Tällöin hakija ei voi vaikuttaa siihen, mitä muita näyttelyitä tilassa on esillä. Tilat ovat (ovelta katsoen, ks. pohjakaavalinkki alla) oikealla Permanto, vasemmalla Monttu ja takatilassa Parvi, ja tiloja tulee hakea näillä nimillä.

Permanto-tilassa on kolme yhtenäistä seinää, ja huonekorkeus on 6 m. Tila on noin 65 neliötä. Montun tilaa jakavat portaat, mutta huonekorkeus on sama 6 metriä kuin Permannollakin, ja neliöitä on noin 70m2. Parvi-tilassa katto on matalammalla (huonekorkeus noin 4,5 metriä), mutta seinätilaa on monipuolisesti, ja Parvi on myös tiloista suurin 90 neliön koollaan.


KÄYTTÖKORVAUS NÄYTTELYLTÄ TAI PROJEKTILTA

Ajat ovat kokonaisaikoja ja sisältävät ripustuksen ja purun.

TAKSAT (sis alv 24%):

1 kk: 4.500€ koko galleria
1 kk: 1.650€ monttu tai parvi tai permanto

2 vko: 2.800€ koko tila
2 vko: 1.300€ monttu tai parvi tai permanto

1 vko: 1.550€ koko galleria
1 vko: 700€ monttu tai parvi tai permanto


Muut tila- ja aikatoivomukset sovitaan tapauskohtaisesti. Pohjana hinnoittelulle on kuitenkin käytössä oleva tuntitaksa monitaiteellisille ryhmille.

Huom! Yhden kuukauden näyttelyaika oikeuttaa edelleen koko gallerian käyttöön, sekaan ei tuolloin tule muita projekteja, paitsi Forum Boxin poikkitaiteelliset iltaesitykset ja keskustelutilaisuudet. Forum Boxin ohjelmaryhmä vastaa yhden tilan näyttelyiden ja projektien kuratoimisesta sopiviksi kokonaisuuksiksi.


Näyttelyvalinnat ja valinnasta vastaava ohjelmaryhmä

Näyttelyaikapäätökset tekee Forum Boxin hallituksen valitsema, osuuskunnan jäsenistöstä koottu ohjelmaryhmä.

Vuoden 2020 ohjelmiston kokoavat:
Markus Kåhre, Pasi Rauhala, Juha-Heikki Tihinen, ja Ilona Valkonen.

Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä sähköpostitse 24. elokuuta 2018. Hakemuksia ei palauteta, ellei mukaan ole liitetty riittävin postimerkein varustettua palautuskuorta tai hakemusta noudeta galleriasta. Hakemukset tulee noutaa takaisin 1.10.2018 mennessä. Emme säilytä hakemuksia tämän jälkeen.


Tiedustelut:

Nina Toppila, Forum Boxin Toiminnanjohtaja
nina.toppila(a)forumbox.fi, 050 5487604

 

Lisätietoa ja pohjapiirustuksia tilasta:
http://www.forumbox.fi/fi/pohjapiirros/
http://www.forumbox.fi/fi/valokuvia-tilasta/