SASHA HUBER & PETRI SAARIKKO: BLACK LIVES MATTER

06.07.2018 - 29.07.2018
Tapahtumia näyttelyn aikana:


Sunnuntaina 29.7. klo 14-16 Taiteilijatapaaminen & Finissage

Viimeinen mahdollisuus nähdä heinäkuun näyttelymme sekä keskustella taiteilijoiden kanssa, pientä tarjoilua!


Heinäkuussa Mediaboxissa esillä Sasha Huberin ja Petri Saarikon teos Black Lives Matter (2017).

 

Black Lives Matter is about Police brutality faced predominately by African-American population due to deep rooted racism. A fictitious Police officer writing uncountable times Black Lives Matter on a chalkboard wall as a form of non-violent penalty.

 

Directors: Sasha Huber & Petri Saarikko
Actor: Joe Shavel
Producer: Sasha Dees (John106), Gerrit Vooren (Vooren Productions)
Camera: Petri Saarikko
Editor & post production: Petri Saarikko
Location: College of Staten IslandIn part made possible by VISEK, Arts Promotion Centre Finland, Snug Harbour, Newhouse Center for Contemporary Art, College of Staten Island. Thank you: Bonnie Chin and staff Snug Harbor, Larry Anderson, Shawna Salmon, Melissa West.

 

Sasha Huber (s. 1975 Zürichissä) on kuvataiteilija. Hän elää ja työskentelee Helsingissä. Huber kyseenalaistaa juurensa, ja hänen tutkimuksensa keskittyykin henkilökohtaisen ja taiteellisen identiteetin rakentamisen prosessiin. Videotaide, valokuvaus, niittipistoolin käyttö, performansseihin perustuvat interventiot ja kirjojen julkaisutoiminta kuuluvat hänen ilmaisuvälineisiinsä.


http://sashahuber.com/

 


Petri Saarikko on helsinkiläinen mediataiteilija. Hän yhdistää yhteiskunnallisen kantaaottavuuden ihmisen ja tietokoneen välistä vuorovaikutusta tutkivaan taustaansa tutkijana ja kuraattorina, mikä on johtanut pitkän aikavälin yhteiskunnallisiin väliintuloihin. Saarikon teokset ovat holistisia performatiiviselta luonteeltaan. Ne pyrkivät synnyttämään ja purkamaan valtasuhteita, siten luoden tilaa yksilöllisille kertomuksille ja yhdenvertaisuuden puolustamiselle.

 

http://www.av-arkki.fi/taiteilijat/petri-saarikko/

 

--

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle ja ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-ARKIN kanssa. Yhteistyössä AV-arkin kanssa kuratoimme vuodeksi eteenpäin uusinta mediataidetta esittelevän ohjelmakokonaisuuden. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

http://www.av-arkki.fi/fi/mediaboxi/